Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begravningen

Man pratar inte om Döden

på en begravning


Utan om hur dagarna

ska fyllas

tills man själv ligger I jorden


Du är märklig du

som tror på Gud

säger min far


det förstår du väl

att slumpen skapade

allt det vackra på denna jord


Du har alltid varit lite förvirrad

min son


Med hjälp av orden

går vi som katten runt het gröt

så att vi inte pratar

om det vi skulle behövt prata om


Men jag är inte närvarande

I detta livet

jag bara betraktar det


Habibi

minns du dagen

på kyrkogården

då jag insåg att jag älskade dig


alla minnen

har jag samlat I en liten ask

och lagt under kudden

ingen

utom Gud

kan ta dem ifrån mig


säg alhamdu lillah

för våra öden


det var skrivet så

att du aldrig

skulle läsa mina dikter


och att jag inte kunde bära

en del av din sorg

på mina axlar


Dom säger:

vår religion är enkel

inte komplicerad


Gud smyckade denna värld

med skönhet

men förbjöd oss

att njuta av den


Jag går nu

försvinner ut ur bild

där jag hör hemma


Dammet

efter hästens hovar


Regnbågen

leta efter den
















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-13 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP