Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag lärde mej att tänka


Finns så många rader som skrivits om oss






Jag drivs av de sångerna.
De viskar på spröd ton och vilar
berättar om en plats
där alla bor

på en plats där allting är gratis
där ingen blir över ingen
ingen på gatan som fryser ingen
när kökslamporna sprider sin värme

Jag drivs av ett förbannat tillstånd
och skulle kunna starta revolution nu
har alltid flugit över murarna
har aldrig bli deras slav

Jag hör en annan sång
Den går genom kraftledningar
och ut i våra vardagsrum
där vi sitter
och matas med skit
där även jag
sövs in

Skymtar i ett lager av masker
och rustningar
när jag i grund
och botten
är naken och rädd

Ibland har jag bara lust
att packa och dra
jag vet en havsvik ut
eller kanske tågen
under jorden
mil efter mil
i hela mitt liv

De sångerna
är hårda
de sångerna är unga
och de står med spygröna jackor
på bladen på helikoptern
resten är en gåta
för allmänheten
hur de kan gå upp och ned

Men tystnaden är värst
dess fioler som dryper av ångest
grinar på låg volym
i små high tec högtalare uppskruvade
i var hörn

brevinkasten slår
av korsdraget från botten
finns så många sånger
på var våning
så många rader
som skrivits om oss




Prosa av Lars Gullberg
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-09-14 00:39



Bookmark and Share


  Anya VIP
Den här texten håller ihop från början till slut. Jag tycker den håller kvalité. Du rör dig i olika världar från brevinkast till sånger som går genom kraftledningar. Ordrikt och känslostarkt! Bra!
2014-09-21

    ej medlem längre
Rader fyllda med så många känslor i ord och bild, så bra skrivet.
2014-09-20

  i af apa
tackar
för denna...!
2014-09-20

    nånja
att du visar upp ditt hopp inger hopp!
2014-09-15

  jimmy johansson
Dubbelalbumet från 1977 som nästan alla nybörjare förvarade i sin stulna gröna Pipps-pastback under dubbelsängens mörka katakomber.
Drogad i sin egen dubbelnatur spyr vi nu i dag på gramofonskivans bleka ettiket.
Björn Borgs dubbelfel skakade oss till den milda grad att vi i masspsykosens sköte åt ål.

2014-09-14

    ej medlem längre
bravo
2014-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg