Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min skugga får namn


Min skugga har ännu inte fått mitt namn
Därför vill den inte veta av mig
En låter vinden ta tagit fatt i min falska historia
Och som svar gör jag vinden hemlös
När ett efter ett av minnena slocknar
Har jag gömt mig i ett skogsparti
Och ser verkligheten från avigan


Ett återkommande scenario är att
Man låter en huvudlös kropp
Ropa här är ditt hem
När jag passerat tillräckligt många gånger
Denna invitation
Då brukar jag göra den till viljes
Och sätta mig till bords
Med blickarna innesluten i den tystnad som omger mig
Till dess jag drömmandes får se
Hur skuggor slutligen får namn…




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 186 gånger
Publicerad 2014-09-14 06:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson