Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Galenskap och förnuft

Ja

jag är galen

som påstår att jag haft Djävulen

I min bil


och som skriver dikter

till en kvinna

som aldrig läser dem


Det förflutna

ligger bakom oss


men styr

alla våra beslut

det kallas förnuft


Jag letar fortfarande

efter ordet

som sammanfattar allt


men det finns alldeles

för många att välja på


så jag får väl fortsätta

att skriva

meningslösa dikter

om pappersdrakar


och om svårigheten

att hitta en kvinna

som vill dela en burk honung

med mig

utan att göra livet

allt för komplicerat


eller om han som blev lurad

av en vän

och som hämnd

stal hans för stora skor

som han går omkring I

för att visa

att det finns principer

man inte bryter mot



eller om han som satt kvar

på gräset

med en krossad knäskål

medan bilen rullade ner för slänten

och sedan fick försäkringspengar

som han knarkade upp

på en vecka


min son

vad har du för bevis

på Guds existens

Inga alls

bara sannolikhetsberäkningar


och med all respekt

så borde det

med din logik

falla ner färdigbyggda bilar

från himlen


men det gör det ju inte


så du får ursäkta


jag fortsätter att be

till honom som skapade mig


och skriva dikter

om kungar

som aldrig lär av sina misstag


men som du inte förstår

därför att du tror

att jag inte finns

när jag befinner mig I ett rum

och du I ett annat





















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-15 16:42



Bookmark and Share


  i af apa
mycket
bra & med
skicklighet skrivet...
2014-09-15

  Staffan Nilsson
Det här är vackert skrivet
Och här är tankar och känslor som vilar på tusenåriga erfarenheter
2014-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP