Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räkna åsnor

Ja Habibi

det är fullt logiskt

att arabiska traditioner I Libanon

att kvinnligt

och manligt skvaller

ska styra vårt liv


Varför sträva efter kärlek

och frihet


när man kan kedja sina egna händer

och fötter

för att sedan påstå

att det är Guds vilja


om du vill kan vi förgylla rummen

med Guld

och ständigt oroa oss

för inbrott


Varför inte ta ett lån

och sedan leva fattigt

för att vi bjudit 300 släktingar

på bröllopsfest


Eller

så kan vi konstatera

att människor alltid

kommer att prata

och att vi får hasanat för varje ord

de säger


Nej

låt oss hyra ett hus vid havet

och I bilen på väg dit

viskar vi erotiska ord

till varandra


På morgonen

ligger vi nakna I sängen

läser om hur nasruddin

räknar åsnor

och äter honungsmelon


på natten tänder vi thailändska lyktor

och citerar ur Koranen


När vi lagt den ifrån oss

lägger jag handen på ditt lår


Och inte ens en impotent imam

i medina

kan påstå

att det är förbjudet
























Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-16 09:13



Bookmark and Share


  genni VIP
Tycker om ditt sätt att skriva på, intressanta meningar, får mig att fundera... Bra skrivet!
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP