Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


c/o NIGHT


Den Förlorade Vännen

En blåsig augustilördag
hittade jag Bruno K. Öijers
Samlade dikter i Simrishamn.

Kanske dumt och onödigt.
Inget jag letat efter.
Inget jag behövde. Men...

"Alla pocketböcker 69 SEK"
den här dagen, bara den här.
Den tyngsta. Hyfsat kilopris.

Ett annat ex hade samlat damm
ett par år i bokhyllan,
ett hundörat containerfynd.

Jag gav det till
min skrivarvän hösten 201o.
Öijer var idolen.

Han försökte leva och skriva
som honom utifrån
fantasi, förmåga och plånbok.

Två år senare lyckades han,
medan giftet verkade:
svart, smidigt läderbälte med silvernitar.

En grå cell.

 

 




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-23 07:16



Bookmark and Share


  Annika Persson
Det passar väl att hitta honom när det är natt.
2014-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP