Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 3


Strålande Underbara Dotter




September månad går mot  sitt slut och förändringar sker.
De tunna kläderna byts ut och vinterjackan den
plockas fram under en av höstens varma kvällar.

Tonåringen går in i ett nytt skede,
där vandringen mellan båda världar
barn- tonåring- vuxen
börjar stabilisera sig i längre perioder
till att stå förankrad med en fot på
vardera sida.

 

Tonårstiden fortsätter i annan riktning och
vi möts i:

Diskussioner
Ambitioner
Hormoner
Relationer

 

Med stolta steg vandrar vi sida vid sida,

mor och dotter.


Tryggare


Vi har byggt upp en stark grund som får de starka stormarna
att klinga av snabbare.

då förståelsen finns för varandra

på ett djupare plan.

 

I N S I K T


Viktigt att man:

Lyssnar
Ser
Berömmer
Möter
Inväntar
Avvaktar
Respekterar
Glädjes
Busar
Visar tillit
Kärlek
Samarbetar


Lämna utrymme för växande,
närvarande


 inte

 

kvävande
eller krävande.

 

Invänta
Avvakta
Omtanke.


Känn efter:

Hur
När
Varför

 

Det finns olika sätt att kommunicera på

och det kan ske genom olika sätt


Nå personen där den är

genom:


Chatta
Sms:a
Maila
Bilturer
Aktiviteter
Samtal
Mobil

 

Vem säger att det är fel med endel sätt när man faktiskt
hittar nyckeln till kommunikation?

Vem säger att det är fel
Att inte vilja/ orka se varandra i ögonen?

Hitta ditt barns och
andra barns sätt

Att

kommunicera.

Finn nyckel till ditt barn
<3




Fri vers (Fri form) av Osvalds_Dotter VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-23 18:37



Bookmark and Share


  Engel
Den här ska jag bära med mig. Snart är jag där själv.
2014-09-27

  Lars Hedlin
Underbar varm och innerlig kärlek till ditt barn..Gillas mycket!
2014-09-24

    ej medlem längre
Din dotter kan känna sig lyckligt lottad med en sådan mor. Underbara tankar och insikter..
2014-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP