Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats bro

en morgon

möts vi

på det frusna havet


men denna tillfälliga bro


är bara för idag


läs brevet

det skickades med flaskpost

och färdades I femhundra år


men imorgon

når det fram



Vår kärlek

kommer att smälta isen

så skynda dig

välj dina ord


häromdagen

hittade jag din slöja


och jag vet inte

om du sjönk till botten

eller simmande tog dig iland


Vet du

jag dog

och tackade Gud


äntligen


men tydligen

finns det något kvar

att uträtta


när jag är klar

kan vi mötas I trädgården


bara följ doften av vanilj

så hittar du dit


Dikterna

får jag skicka med en båt


men om du inte översätter dem

till hjärtats språk

kommer du aldrig

att förstå


Hjärnan

är så rädd

och gör allting

komplicerat


och vi går omkring

I en labyrint

av ord

utan att hitta ut


så sitt tyst

hör hur hjärtat slår

som vågor

mot stranden


och att vi är maktlösa

inför vårt öde


ser du nu

att det var alla våra rädslor


och att orden

förde oss längre

och längre

bort från varandra


tills det var en ocean

mellan oss


Habibi

jag levde I många år

på botten av havet


och betraktade dig

där uppe I ljuset


Jag flydde dit

för att jag visste

att vattnet ger svalka

åt en svårt bränd själ


och i helveteselden

brann allt upp

utom mitt hjärta


med hjälp av det

andades jag

I hemlighet


så tyst

att bara Gud hörde

mina andetag











Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-25 13:56



Bookmark and Share


  i af apa
för
Habibi
hjärtats bro...

fint
så...
2014-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP