Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räknat i Dollar

Dom frågar

men ska du inte ta betalt

för dina dikter

och varför

är du så blygsam


eller:

är du inte bitter

över ditt förflutna


till er säger jag:

hur ska man kunna ta betalt

för en gåva


och mitt förflutna är ju en källa

att hämta vatten ur


en penna

är fylld

med Guds tårar


ser ni inte hur de droppar

ner på mitt papper


en annan är fylld

med ett oskyldigt barns blod

och färgar hela boken röd


Igår jag var jag en zigenarkvinna

och skrev en dikt

för en bit bröd

till mina barn


och hade jag inte

haft min penna

skulle jag dragit en revolver

och skjutit de

som bara gick förbi


säg vad är priset

på allt detta

räknat I dollar


Kan Crazy Horse

köpa tillbaka

sitt land

med dessa pengar


var det inte

på grund av guldet

han förlorade det


jag pissar på dessa papperspengar


de duger inte ens

till en liten eld

som kan värma

våra frusna händer



















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-28 05:18



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
- Räknat i dollar, eller räknat i människor liv, så smärtsam men bra tema prata om den falska fasaden/Tack.
2014-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP