Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen och hon













Sjön är begravd i ett tusenårigt dis.
Den är tusen år äldre än dom hus som står uppstaplade
på molnen runtom.

Den har blänkt så länge
långt innan de första grävskoporna slet upp ådern i jorden. och försörjde fontanellerna med elektricitet

Jag vet att husen fortfarande än i dag växer våning för våning.
Jag vet att sonder skickats upp.

Jag vet att det lilla barnet i våningen högst upp
redan gripit tag i det där dörrhandtaget.
Jag vet att hon redan stigit in.

Brinner som nattfjärilar
runt en gatlykta
vajar som fartyg i sömnen
spänner hårt runt huvudet
som för att spränga sej loss
alla dessa bilder

Ser hur de simmar under vattenytan i sjön
de ligger bredvid varandra
himlen och hon




Prosa av Lars Gullberg
Läst 258 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-09-28 11:06



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
ytterligt fint
2014-09-30

    ej medlem längre
Oj, va snyggt.
2014-09-28

  i af apa
jäklar
va´fint..!
2014-09-28

  Marita Ohlquist VIP
Att läsa långsamt med tankens klarhet!
Får många bilder för min inre syn.
2014-09-28

  Nanna X
riktigt bra. älskar bilden av det växande huset och kontakten med himlen.
2014-09-28

  lodjuret/seglare VIP
Poesi och sagor har ett märkligt sug som vill dra in läsaren i säregna världar ofta nog värda ett besök eller två, bevarandes en blott till hälften genomtränglig mystik.
2014-09-28

    nånja
"Ser hur de simmar under vattenytan i sjön
de ligger bredvid varandra
himlen och hon"

Snyggt!
2014-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg