Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag skriver inte dagbok. Men ibland växer reflektionerna ur mitt hjärta och vill sättas på pränt.


Jag var på resa

Jag var på resa

många kilometer

till en kust

vid ett Medelhav

 

Jag var på resa

och mötte vänner

Inte mina vänner

men någons

som är min vän

 

Jag var på resa

och tiden

skiljde dessa vänner åt

och jag kände att

de egentligen

bara bar

på varsina egna minnen

 

Jag var på resa

och tiden blev kort

Mycket blev väldigt fel

på väldigt kort tid

och vi vände hem

 

Jag var på resa

och bäst är att

komma hem

Men saknaden av verkligheten

dold av minnen

gjorde ändå resan

värd att göras

 

Jag var på resa

en distraktion

från min vardag

En refug

som delar gatan

Ett övergångsställe

som i egentlig mening

är övergående




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-29 01:27



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Fin dikt och bild om en resa som kanske gav mer än det var tänkt
2014-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström