Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skjulet på ängen




Stängde dörren för natten
var som att fly flykten
att flyga från sina vingar

Att bli ett får som blint
följer sin flock
vem är egentligen räddast

eller vem ska säga
att alla hjärtan
kommer att stanna
att livet självt
kommer fortsätta
tills den dag
och inte tvärtom

Om jag slutar drömma om natten
kommer mornarna gå i tankar
för att minnas alla bilderna

Det är så skönt att sova
jag är någon i mitt huvud
när jag drömmer
jag minns att jag varit
i platser i det

Vaken är jag som en
inställd maskin
fast förankrad
i systemet
en som
vem som helst

aldrig utbränd
alltid på väg




Prosa av Lars Gullberg
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-29 20:09



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket bra skrivet i en dikt som får en att fundera häromkring
2014-09-30

    nånja
Fin :) Hur du skildrar kontraster.

Du beskriver skönt den där känslan när en drömmer och liksom slänger av sig tung ryggsäck, hänger av sig hud och rör sig bar.
2014-09-29

  Nanna X
jättefin
2014-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg