Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STOPPA VÄRLDEN!

 

Vågor sköljer

vredgat

stranden

bortom

nattens rädslor

 

molnen döljer 

himlens

blåögda skyar

när krigen

fortgår

 

solen bränner

barnen

som gråter

när bomber

 faller

 

medan länder

i välfärd

läser tidnings

rubriker

med fylld mage

 

och sover gott om natten

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-30 17:24



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra om dålig värld.
2014-10-02

  Petter Wingren
Så ser världen ut
2014-10-01

  Tobias Haglund
Mycket bra och rätt av dig att skriva något som betyder något! Starkt!
2014-10-01

  Ingrid Trolle
Väl skaldat!
Jag känner likadant
Detta är inte en könsfråga.
Mogna människor av båda
könen lider av att se hur
lidandet breder ut sig som
en pest. Det handlar inte
om att ha dåligt samvete.
Det handlar om empati!

2014-09-30

  Lehva VIP
Genomtänkt och stark text. Vi måste våga se...för att kunna vara ödmjuka.
2014-09-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Var och en får ha sitt samvete. Krig har vi inte haft i Sverige i modern tid. Vilket vi kan vara glada för. Men naturligtvis kan människor må dåligt av andra orsaker.
2014-09-30

  stig wikman
BRA
FÖRMEDLAT
ELISABETH.

KRAM TILL DEJ.
2014-09-30

  Teresia Ridell
Stark text. Fast även i välfärdsländer är många sömnlösa och kanske inte så mätta som man kan tro.. Fast ångesten är av annat slag.
2014-09-30

  Marita Ohlquist VIP
Kontrasterna är så stora så det är nästan ofattbart att vi lever på samma planet!
2014-09-30

  Larz Gustafsson VIP
Och för det ska vi ha dåligt samvete?
Vi som är män ska dessutom ha dåligt samvete för att vi inte är kvinnor.
Jag vägrar ställa upp på de villkoren.
2014-09-30

    ej medlem längre
Nakna ord med mörk botten i.
2014-09-30

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2014-09-30

  Oscar E Quinn
Gillar dina ord!
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP