Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bra dag

är en dag av behag
En bra dag
är en vårdag
i slutet av maj
Efter en natts regn
vandrar jag med Maj
efter älskogen

Blommor öppnar sig
för Fader Sol
En hare skräms på sin stig
Kort är din kjol
Maskrosor lyser
mot allt nytt krytt grönt
Hela naturen myser
Å vad livet är skönt!

*

Men det skulle också
kunna vara en sån dag
som indianerna på prärien
sa när de rustade
sitt försvar mot den
europeiska inkräktaren:
Idag är en bra dag
att dö på!




Fri vers av claes fredelius
Läst 210 gånger
Publicerad 2014-10-01 06:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius