Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Holocaust

Min ängel skall gå framför dig
och föra dig till amoreerna,
hettiterna, perisseerna, kanaaneerna,
hiveerna och jevuseerna,
och jag skall utplåna dem.

Och palestinierna?

När Herren, din Gud,
för dig in i det land
du kommer till
och tar i besittning
driver han undan många folk
för dig:
hettiterna, girgasheerna,
amoreerna, kanaaneerna,
perisseerna, hiveerna
och jevuseerna,
sju folk som är större
och mäktigare än du.

Och palestinierna?

Jag skall sända modlöshet framför dig,
så att hiveerna, kanaaneerna
och hettiterna jagas
undan för dig.

Och palestinierna?

I enlighet med Herrens,
din Guds,
befallning skall du viga dem
alla åt förintelse,
hettiterna och amoreerna,
kanaaneerna och perisseerna,
hiveerna och jevuseerna.

Och palestinierna?




Fri vers av Unto S
Läst 407 gånger
Publicerad 2014-10-01 14:22



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Filistéerna. De existerar inte längre som folk.
Något palestinskt folk finns inte. Ordet "palestinier" kommer från "filisté". Filistéerna var ett indoeuropeiskt folk. Det finns omnämns i Bibeln. Filistéerna var alltså inte araber. Det var romarna som gav Israel namnet Palestina och det gjorde man p g a filistéerna. De araber som i dag kallas palestinier är jordanier.
Israel tillhör judarna. Gud gav Abraham ett land.

2014-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Unto S
Unto S