Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå Saga




Hon tittar på film hela dagarna
hon är förälskad i en speciell skådespelare

I en av filmerna inleder han ett förhållande med en gudomlig prinsessa
i en annan går han på heroin och livnär sej på hundars vis

men det är speciellt en där hon själv har en av huvudrollerna

Den utsöndrar en sort samtidsskildring'
som osynliga uppsatta kameror dom dokumenterar och visas bakom hennes näthinna. När hon drömmer som vid en ändlös öken ridandes på en kamel den dricker sitt vatten i den oas hon bär inom sej

De blodröda neonskyltarna i regnet och de julaftnar de låg med varandra som tunnelbanenät som knöts till varandra.

En vit duk och så du
en projektor där uppe
i den lilla gluggen
som fönster som ropar ut
någon som bor där
med lampor och allt
och regndroppar som tävlar
om vem som ska landa först

Hon målar sej vacker i kväll
spegeln är hennes stund
sedan klär hon sej i en
vacker klänning
av tunn silke och siden
spänt över
men som ett skynke ändå
som kan blåsa som ett segel
över havet mot honom

är som gatorna in
i själva biografen




Prosa av Lars Gullberg
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-21 11:20



Bookmark and Share


  Katinka VIP
En väldigt fin Blå Saga
2014-12-21

  i af apa
gillar
din saga...!

Hon heter kanske Saga...?
2014-12-21

    Lars Gullberg
Oh hello brother C

Vicken skön strof

Bollywood

du liksom kryddar bilderna ännu mer

kram

Broder Lars


2014-12-21

  KYREUS of Sweden
Better than Bollywood
2014-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg