Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vi har

Som om det vore nog det vi hade
Som om det vore nog det vi har

Som hårväxten på mina lår och smalben
Kommer på köpet när håret på mitt huvud
Växer lika snabbt
Precis som om det vore nog det jag har

Regnet ligger sedan en kort stund tillbaka på asfalten
I väntan på att sjunka ned under jorden
Med hjälp av brunnarna

Sakta men säkert släpper de sista dropparna taget
Om trädens gulnade höstlöv

Som om det vore nog det vi hade
Som om det vore nog det vi har

Som om det vore tillräckligt för mig
Att utgå ifrån statistiska modeller
Som om vi alla tillhörde samma regressionsmodell

Som om det dova ljudet ifrån den blå tunnelbanevagnen
Som åker förbi utanför mitt fönster
Som om solens strålar smeker min högra halva av ansiktet
Tills det spricker upp i ett leende

Som när strålarna bildar skuggor av mitt anteckningsblock

Som om det vore nog det vi har




Fri vers av IsabellaMaria
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-16 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

IsabellaMaria