Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Skillnad

 

det finns människor

som hejar på mig

bara när det passar dom själva

 

det är så jag upplever det

och känner

det är mannen som nästan

springer på mig

för att hinna heja

och säga några ord

till dom unga tjejerna

som kommer gående på vägen

 

han beter sig som om han

tror att han är något

tjejerna bara tittar på honom

en av dom säger hej

 

jag sätter mig i bilen

ser i backspegeln

hur han tittar efter dom

 

jag startar bilen

för att ge mig i väg

han står kvar

flyttar inte på sig

ska jag köra över honom

nej, då råkar jag illa ut

så jag tutar

då hoppar han till och flyttar

på sig

 

jag tänker

ska sluta säga sig hej

När vi möts?

det gör jag inte

säger hej när vi möts igen

men inget mer

han svarar

ser förskräckt ut

när jag fortsätter gå

när han försöker säga något mer

 

det finns andra

som beter sig likadant

bara stirrar på mig

när vi möts

 

jag tycker det är dålig stil

visar sitt ego

det är så jag känner

 

 

anits 17 oktober 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-17 08:39



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Ps Fint foto! Rosa kudden till den vackra hunden gjorde allt
2014-10-23

  Ljusletaren
Jag säger alltid hej till alla och tittar på dem. Sedan är det upp till dem själva att svara eller inte. Säger ändå ett glatt hej nästa gång osv/ kram
2014-10-23

  Anya VIP
Man ska göra det som känns rätt för en själv, stå för den man är...så får andra stå för den de är. Allt blir så mycket enklare då än om man ska grubbla på varför andra gör som de gör. Lättare sagt än gjort...men något jag försökt lära mig genom åren.
2014-10-21

  ResenärGenomLivet VIP
Tyvärr finns dessa människor också...
men jag tänker att så vill i alla fall inte jag vara...
2014-10-18

    Dan Myrbeck
Hur människor beter sig mot varandra kan behöva förbättras
ibland, visst är det så.
2014-10-17

  Lars Hedlin
Bra framfört vännen! Ibland så undrar man hur vissa tänker..kram
2014-10-17

    Birgersdotter VIP
Endel förstår inte vanligt hyfs..trist
2014-10-17

  Fem hjärtan VIP
Människor som mår skit under sina alltför stora egon..! Kram
2014-10-17

    ej medlem längre
Ja, jag hälsar också, men tycker som du!
2014-10-17

  ULJO
Tungt att läsa och ta till sig
2014-10-17

  poetryGirl
så kan det vara tyvärr
2014-10-17

  Bibbi VIP
Gör ont att läsa.
2014-10-17

    Bo Malte
hmm...
2014-10-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP