Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära kosmos









Nära Kosmos
ligger ett land
där dina kinder
är varma

Som ett örhänge
guppar det
och släpper bitar
till öar
som glittrar
i vattnet

Du simmar ut och griper tag i en hand
Som kvällarna i karusellernas månskenspark
man ser stjärnorna från pariserhjulet
hur vågorna nästan nått månen

Morgonen vet inte om mörkret
dina ögon stirrar ut
och ser den tomma gatan

tänker att här är hela världen
där ute




Prosa av Lars Gullberg
Läst 189 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-10-17 22:00



Bookmark and Share


  i af apa
det känns som Kosmos...
fint!
2014-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg