Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silverskimrande minnessmycke

Tankar vandrar i november.
Stillheten rör vid stigarna.
Silverskimrande står den tysta ängen.
Bladsmycken blir silverdagg
under bleka höstsolsstrålar.

Vildrosors andetag.
Minns du sommaren
då du såg dem växa
då du såg dem blomma
då du plockade dem
tillsammans
med en liten barnahand i din.

De försvann så snabbt
de där dagarna,
likt regndropparna i ett vattendrag,
likt snöflingorna på en älskad kind.
Hösten kom alltför fort
med sin mognad och
sina djupa färger.

I silverdaggen speglas nya ögondjup.

Frostrosor är också skimrande vackra
i nu vuxna och varma händer.
Du har ett minnessmycke kring din hals.
I sommarspåren finns doften kvar
och
kärleken.




Fri vers (Fri form) av Änglaögon
Läst 606 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-10-21 19:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint och bildrikt du har skaldat.
2014-10-26

  Lena Själsöga Keijser
fylls av
din lugna skönhetsvisshet
din stämmas
ömhet

detta
är en vacker sång
2014-10-24

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-10-22

  axveronika
vackert vemod
2014-10-22

  Gabrielle Laurèntzen
Ljuvligt skaldat! ...I silverdaggen speglas nya ögondjup... Otroligt vacker rad! ...Hela dikten penslar sinnena på ett magiskt sätt...
2014-10-22

  ULJO
Kanonbra skrivet
2014-10-22

    ej medlem längre
Jättefin..
2014-10-22

  Chawa VIP
Tack för ditt mycket vackra minnessmycke i ord och bild!
2014-10-22

  walborg
Otroligt fina bilder om minnen tillsammans med ett litet barn
2014-10-21

  Heikki Hellman
Hösten doftar i dina ord. Du har diktat många fina höstbilder på ett fascinerande sätt.
2014-10-21

    Birgersdotter VIP
Underbart vacker text
2014-10-21

    ej medlem längre
Tycker mycket om din vackra text.
2014-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Änglaögon
Änglaögon