Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en tavla av Hill på Skissernas museum i Lund


Prinsen och skogen

Utan att veta varför
höll prinsen in hästen och lystrade.
Tystnaden öppnade sig
likt en blomma som slår ut.
Han fyllde sina lungor
med doften av det ljudlösa.
”Kom”, viskade tystnaden
tätt intill hans öra.
Då avvek han från vägen
och red rakt in i skogen.
De väldiga kronorna
slöt sig girigt kring honom
som regnmoln runt solen
eller som vågor över ett förlist skepp.
Kvar låg den tomma vägen,
kantad av de orörliga träden
som teg om sin hemlighet.




Fri vers av Nitram P
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-10-21 20:23



Bookmark and Share


  walborg
Otroligt talande text till Hill.
2014-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P