Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om längtan


Spår av längtan

Min längtan gör ont
när jag tvekar mellan orden,
när solen bränner och världen
tindrar i falsett
Blixtrande ändlösa vidder,
min heta längtan,
större än jorden
Som att den var utan vett,
liksom hamnat snett

Den är som is i mörkaste vrår
Med sylvass egg
Ingen vägg
Nära men långt ifrån
Glittrande, svävande, i nattens vind
Den kommer från himlen på lån,
min tystaste längtan

När dimmor faller i dina händer,
vill jag dansa min längtan till döds
Vill krama all sans ur mitt längtans bröst
Vill vara i allt och inget
Vill ha tröst
Röst





Fri vers (Fri form) av Hestia VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-10-21 23:05



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så vacker poesi, så vacker i sin längtan !
2014-12-20

    adwasbusy
Jag flyter i dina texter, tack. Denna var vacker som en öppen havsbris.
2014-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Hestia
Hestia VIP