Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text, en låt.


Allt på samma gång


Hej, hallå
ångesten

du är -

känslig
barnslig
tuff och hård
- ja allt på samma gång

hej, hallå
ångesten
jag hatar dig
och ibland
tror jag även -

att jag älskar dig

- fastän du kan va så jäkla ful
och elak
- så öppnar du mina ögon
på ett tidvis smärtsamt -
- och outhärdligt sätt -

som får mig att gråta
när jag ligger ensam
i sängen -

- som ett litet barn
i en vuxen kropp


Som ett tomt sinne
i ett stort kaos
- som ett täcke
utan mönster

en filt med tusen
små blommor
en kudde med
rutigt mönster

- som en klänning
utan innehåll - ingen
kropp - inget hjärta


Som ett fönster utan vy
- utan havet -
solen och träden


Hämta andan
på perrongen
hinna med nästa
tåg -

eller låta bagaget
stå - och gå -


Långsamma steg
emot nåt jag
skymtar långt
där borta -

- ett ställe att vila
kanske under bar
himmel -

bara för ett tag -
en vecka - eller två


Bara vara
utan att behöva
tänka på det som
varit -

- inga minnen från igår
inga sånger som sjungits
förut -


Hej, hallå ångesten -
hur mår du - egentligen?

Du är -

känslig
barnslig
tuff och hård
- ja allt på samma gång


Hej, hallå ångesten -
hur mår du - egentligen?



Hur mår du
- egentligen?




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Nina.K
Läst 229 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-10-22 05:59



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Jag är barnsligt förtjust i sångtexter som har något att säga, och här lyssnar jag in.

Singer/songwriter/trubadurer är något som ofta får flöda genom mina högtalare, ty jag själv har det aldrig lyckats skapa eller lära mig, men det betyder ju inte att jag med slutna ögon inte kan höra hur bra det låter.

För mig hör jag stilla gitarren, ser en stol, och hör sedan denna visa, från den som sitter där, men det är med slutna ögon jag lyssnar.
2014-10-27

    ej medlem längre
Gripande text!
2014-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Nina.K
Nina.K