Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Göteborg

fylld av glädje
ser jag dig Göteborg

från hög höjd
det skummande brusande vattnet i älven
breda broar och små fina färjor
förbindelser
till och från

den ensamma sjömanshustrun
väntar och vakar
leder andligt dem som ger sig av
och kommer åter

sörjer

jag vet
han kommer aldrig mer
men vi har funnit frid

i natten
blänker blanka rutor och
bockkranens orange siluett

jag har kommit tillbaka

hem till dig
Göteborg




Fri vers av Aisha VIP
Läst 626 gånger och applåderad av 28 personer
Utvald text
Publicerad 2014-10-30 17:02



Bookmark and Share


  erkki
Vilken kärlek! Snyggt! Jag vet annars ingen stad som får så varma kärleksförklaringar, som Göteborg. Och jag tycker om det, trots att jag är östgöte... Eller kanske östGöte :) Jag bor ju i östra Göteborgs centrum.
så klart!
2016-02-29

  Ingela Svenson VIP
Hemma är alltid hemma! Vackert om en speciell stad!
2016-02-28

  papessa
kärleksfullt och roligt att läsa en text av dig igen

2014-12-24

  Epione VIP
Känns hemma och tryggt. Härliga toner hörs.
2014-11-11

  Jack_iX
Göteborg Göteborg älskad stad vi åker aldrig hem med sorg men återvänder alltid med glädje!
2014-11-02

  ~Leonardo~
Underbar vacker hyllning till staden vi älskar. kände mig väldigt hemma läsandes din fina dikt
2014-11-01

  Lena Själsöga Keijser
mycket fint
utandning vilken ju är inandning
2014-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP