Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs på egen risk


En skrämmande text om tiggare



Jag har inte alltid själen med mig

Den hänger dock enträget med.


Första gången jag varseblev fenomenet "tiggare"

Var för länge sedan.


Numer talas det om tiggare i många läger
Oftast kommer Romer upp på tapeten


Jag följer givetvis min tråd-kollar om alla" tiggare"

Tjänar storkovan-är kriminella etc.


Vi har inte så många tiggare här i Falköping
Men de vi har lider nog extra mycket av vetskapen
Att de inte är annat än "ovälkomna" i flertalets ögon


Personligen känner jag mig rent futtig-när jag stoppar en peng i en mugg
Hos en man som sitter och fryser arslet av sig-dag efter dag!

Jag mår riktigt jävla illa över att han skall behöva sitta där och frysa

Medan jag går in på Coop och lyxhandlar


Jag som själv är "fattig"



Kanske kommer en dag-då vi kan se nöden i den andre


En förhoppning jag bär

I resten av mitt fattiga liv





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Carl Mikael Fäldt
Läst 200 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-02 22:57



Bookmark and Share


  aol
Känner igen mej i din skrift, Purpurea mycket klokt sagt,
2014-11-03

  bumerang
Vår lokala tidning hade ett reportage i veckan om tiggarna. Nu har dom fått hjälp med boende och förståelse.
Efter reportaget ser jag fler som pratar med dom och lägger en slant.
Information och förståelse är vad som behövs.
2014-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt