Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TIDIGT 50-TAL Del 3





Läraren som även var överlärare
hann inte med arbetet på expeditionen

Lärartjänsten delades

Prästens fru fick jobbet

HON är nog snäll ,tänkte vi

Det var hon inte

Hon rullade ihop skrivarhäften och slog

Det hände ofta att någon fick ett svidande rött märke på kinden




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-11-04 08:49



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ja tyvärr... känns igen...Bra!
2014-11-10

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-11-10

  Bibbi VIP
Hemska minnen.
2014-11-10

  aol
ruggigt sänder minnen,
2014-11-07

  Valter Örn VIP
För mig var det mittten av 40-tal. En gång under en rast kallade "försteläraren" som kallades Musse (efter Mussolini) fram en gosse som tydligen gjort ofog. Lyfte upp honom på entrétrappan i örat och gav honom så hemska örfilar på båda sidor att han skrek som en gris!Jag undrar hur det gick med hans trumhinnor! Det var tider det!
2014-11-06

    ej medlem längre
Det måtte inte ha varit någon trevlig skolgång!
2014-11-05

  Connie
Vi hade en rektor som tog ordentligt tag och nöp ungarna hårt i kinden. Många fick stora blåmärken i ansiktet! Fruktansvärt!
2014-11-05

  ResenärGenomLivet VIP
Usch...var barn inte värda någonting på den tiden...
2014-11-04

    Dan Myrbeck
Ja kan i alla fall konstatera att det blev bättre på sent 60-tal.
2014-11-04

  Lars Hedlin
JA minnen som känns
2014-11-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt, så det kunde gå till! Stackars barn!
2014-11-04

    AgnesKenshin
usch. men väldigt intressant följetong!
2014-11-04

    ej medlem längre
Fydå, så hemskt..
2014-11-04

    ej medlem längre
Allt var inte bättre förr...
2014-11-04

  louisegirl
Bedrövligt..
Så var den hårda skolan!

Fint förmedlat!

2014-11-04

  Anya VIP
Vilka minnen som etsat sig fast... så starkt berättat. Och tänk idag har det nästan gått åt andra hållet...lärarjobben är skräpjobb med dålig lön, enormt stressig situation och de måste akta sig för att inte få föräldrarna mot sig.
2014-11-04

    ej medlem längre
Smärtsamt. Bra beskrivet.
2014-11-04

  Angel of love
Det är fruktansvärt hur sträng skolan kunde vara förr.
2014-11-04

  Ronny Berk
väl förmedlad , den barndoms känslan
2014-11-04

  Lehva VIP
Oj...dina texter går rakt in. Övergrepp mot barn sätter stora spår.
2014-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP