Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älven

Fållen på tårpilens färggranna klänning
ristar förgängliga tecken i älvens stranddyn.
De inrullande tjocka molnen gömmer
den tidigare så klara blå skyn.
Jag vill sitta här och gråta floder för mig själv.
Gråta tills översvämning drabbar vår ystra älv.
Gud, om du hör mig, hjälp min vän som lider!
Låt det bli som i gamla tider!
Annars sitter jag kvar tills jag …

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-04 14:47



Bookmark and Share


  Connie
Vemodsvacker!
2015-01-01

    ej medlem längre
Så vackert!
2014-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg