Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blå toner

Farfar Måne är full
Han släpar buken
mot bergsryggen framför mig
In i klotet kliver en silhuett
följt av tre mindre
Den större sätter sig
sträcker halsen mot gubben
och gråter
långa utdragna toner
De små dansar kring sångaren
Blå sorgsna toner
rinner ner i dalen
Jag håller andan
darrar lätt av spänning
När sången slutar
kliver vargfamiljen
ut ur lyktan
slukas av nattmörkret
Farfar ler förnöjt
släpper taget om berget
Jag ryser långt efteråt
av lycka
Lycka att ha mött
naturens bluesdrottning

© Kjell Åhsberg




Fri vers (Prosapoesi) av Kjell Åhsberg
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-06 22:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Naturens bluesdrottning, vilken underbar slutknorr på denna fina
upplevelse!
2014-11-07

  axveronika
vilken häftig upplevelse så bra förmedlat
2014-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg