Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om tretusen år skriver människor poesi


Du är så människa

Nu ska jag gå ned bakom krönet
där du är

Där människor kan se varandra
jag vet att du finns där

Här vill ingen vara
här är så skrämmande tomt

Som en busskur i Bredäng
som brevväxlar med andra sidan

Vinden håller dej kvar och vägrar släppa dej
den är som om jordens dragningskraft försöker säga något till dej
När du själv har slut på ord

Inte förrän den får dej att blunda
och låta alla bilder träda fram
alla dom du själv velat se
de som vi också kallar drömmar

Det går som kalla vindar som byter blod
med en ljummen kväll
som fortfarande hänger kvar på grenarna

Blodröda ådror
i bladen som börjar bli
till fnöske
flaxar runtom dej

som för att bjuda upp till en dans

med likadana ådror som om de dom känner
av ditt öde och sina egna,
om era ögon verkligen kunde se det

Ingen annan skulle göra det
tänker du och skakar av dej dom
så som du alltid brukar göra.

skakar av dej som en hund gör
när den gått med dej en regnig dag







Prosa av Lars Gullberg
Läst 236 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-07 22:30



Bookmark and Share


  stefan.g
Fantastisk! Jag beundrar din känsla över ord....Känslan där varje bokstav ger en inlevelse och direkt berikar nästa andetag. Denna text gav något utöver det vanliga.....Tusen tack för läsningen! Den gav mig inspiration, om livet. Fortsätt skriv mannen.....
2014-11-15

    Sefarge VIP
Gåtfull Dikt.Som pockar på
Med sina påståenden
Och frågor.Lever stillsamt
Inuti.
Bra skaldat!
Tack!
2014-11-09

  Nanna X
härligt ödslig. gillar särskilt de blodröda ådrorna i bladen och
"Som en busskur i Bredäng
som brevväxlar med andra sidan"

2014-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg