Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild lånad från Digtal foto (Google) på näter


Och solen har sin gång

 

 

Vad bryr sig solen om

vilka hon skänker sin värme.

 

Över land och hav

sprider sig hennes glans,

moder Sol!

 

Hon fanns där 

när Gud skapade vår jord

allt för att vi skulle värma oss.

 

Men inte bryr hon sig om

att vi krigar och våldför oss 

på vår jord.

 

Hon, moder Sol

bryr sig om vad vi tror på.

 

Kanske bara undrar

när ska de stackars människorna

förstå att allt kunde vara så annorlunda.

 

Varför förstår vi inte heller

att Gud först skapade solen

bland alla planeter.

 

För att värma oss

i vårt skapande 

av en värld utan krig, fattigdom

och girighet.

 

Vad brys sig solen om

vilka hon skänker sin värme!

 

Och över alltihopa

lyser moder Sol.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-08 23:27



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fina ord att tänka på...
önskar att solens värme
kunde finnas i alla hjärtan...
2014-11-10

  Angel of love
Solen är till för oss alla.
2014-11-10

  Bibbi VIP
Solen går upp för både onda och goda säger bibeln.
2014-11-10

    ej medlem längre
Fint skriven dikt.
2014-11-09

  WyS VIP
Även hon/han har sina explosioner...Viktigt att vara på lagom avstånd. Kan både värma och torka ut!
Fina tankar fr Dig!
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP