Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En floral variant på Ikaros och Fågel Fenix


Sagan om eldrosen

Det fanns för längesedan en ros
som växte allt högre mot himlen
tills den en dag kom så nära solen
att den brann upp
och segnade ner som aska mot marken.
Men ur askan sköt ständigt nya skott.
Aldrig slutade rosen att sträva mot solen,
trots att den ständigt förtärdes av eld.
Långt borta finns en trädgård
full av dessa eldrosor.
Vill du känna hur solen doftar om natten
när daggen lagt sig,
besök denna trädgård!




Fri vers av Nitram P
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-09 17:39



Bookmark and Share


  walborg
Talar till alla sinnen
2014-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P