Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igen. I ny klänning.


Lapponia


Vid en nattsvart sjö
ska jag vänta

ensam

på en ensam stol
hela ensamma natten


Det är midsommar,
och mina ögons form
vilar äntligen
i något
med samma svärta

Ensamheten som enas här
är ingen ensamhet
som ensamhet

den är två


Och vid en nattsvart sjö
ska jag vänta

med håret så där klippt
i nacken
djupet
som vibrerar där

när jag slutat frysa
mot bara ben
och virade varv
av koftor


Och vildvinet som inte ens
borde kunna växa
slog rot
för flera år sen

verandan är sopad
alla lakan
torra i vinden
och spegeln i hallen
har fortfarande en spricka


Inte en gång, inte en enda
tittar jag upp
mot vägen

men vid en nattsvart sjö
ska jag vänta

ska jag vänta
hela ensamma natten.



http://www.poeter.se/exhibition.php?exId=757&picId=7378




Fri vers av Saga-Sofia
Läst 729 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2006-04-05 15:31



Bookmark and Share


    anakin
\"med håret så där klippt
i nacken
djupet
som vibrerar där\"

det tycker jag jättemycket om!
2008-06-20

  Död Mans Hand
Mitt oinitierade intryck: Väldigt svenskt. Norrländskt, mustigt och efter-skymning-romantiskt. Känns stilsäkert.

och förresten, är inte delad ensamhet dubbel ensamhet...
2008-06-20

  Yvonne
Vacker dikt. Applåd för den. Älskar nattsvarta sjöar och gör dig gärna sällskap i midsommarnatten.
2008-06-19

  Ola Rydberg
Riktigt bra
målande vackert vemod
och längtan
2008-06-19

  Flickan utan vingar
En otroligt vacker dikt. Vemodigt hoppfull :)
2008-06-18

  Rublev
det sjunger om den...

kan inte säga att jag förstår
inte helt och fullt
kanske inte ens halvvägs...

men berörs gör jag
och längtar till en nattsvart sjö
att få vara där en midsommarafton

”Ensamheten som enas här
är ingen ensamhet
som ensamhet

den är två”

.
2006-04-13

  Christer VIP
full av dina braiga ord...långsam o vacker. Väntan o ensamhet som inte riktigt är ensamhet o så vackra bilder där i mellan.

"Inte en gång, inte en enda
tittar jag upp
mot vägen"....är frasen som sätter sig djupast i mig.
2006-04-06

  madinsane
glömde citera
"Ensamheten som enas här
är ingen ensamhet
som ensamhet

den är två"
2006-04-05

  madinsane
här passar den..
som handen i handsken.

vilken text sofia, vilken text.
2006-04-05

  Henry Winter
Tänker på filmen De älskande vid polcirkeln....
2006-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia