Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nackdelen med hierarki

Kom in i min värld, sa du, och öppnade dörren.
Jag tackade, bockade, tog av mig hatten och gick in.

Ett hem av värme och kärlek slog mot mig, jag var trygg.
La upp fötterna på bordet och kände mig som hemma.

Det fungerade ett tag.

Du tröttnade väl på att gå i mina fotspår, antar jag.
Insåg att det fanns en chans att klättra högst upp.
Jag var din avstamp, ditt sätt att komma dit.

Nu står du där, med flaggan i hand, där jag stod förut.
Mig har du glömt, för jag kan inte längre vara din stege.
Du har klättrat klart, nu kliver du bara på folk.

Jag hjälpte dig upp.
Sen lämnade du mig.
Exkluderade mig.

Hotad av mig.





Fri vers av hondendär
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-13 16:14



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
det finns ingen nackdel så länge du är på topp, och så bör det även föralltid förbli

som gudinna bör du behandlas
som gudinna bör du förbli

en evig sanning
2014-11-13
  > Nästa text
< Föregående

hondendär