Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

leendeton




tonen av leendet lindrar
skänker nektar
in i höstängd

det är så mycket att ses
innan jag släcker denna låga
jag vakar i nätterna i själseldens toner
lyssnar till den ton vilken svarar

skogen doftar mossa klara kristallord
omfamnade av droppar
regnmor blåste du dem
glasmakare blåste du dem
barn blåste du dem
i din förundrans klarhet
bär draken dig till stigen
där hon väver sagor

vem spelar lyra
det gör hon vilken
lutar ormbunksbladen
till bröstet i lyssnan

vindar lyfter huset
golvet bär tallarnas stigar
faller isär
tallar klättrar uppför
bergssida

hon svävar fri
fri

vingar bär vindar bär
husets längtan är svarad




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 228 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-11-13 18:37



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Skiftar i alla färger så fint!
2014-11-14

    Birgersdotter VIP
Njutbar text..husets längtan är svarad
2014-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser