Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En bit från




Sanden är varm och jag går på den. Himlen är blå och jag är på väg mot hamnen. Havet är långt borta och jag ser det ännu ej. Tystnaden när näktergalen sover Ensamma stationer runtom vårt land man tänder en marschall viskar något ömt och poetiskt kanske droppar ned på ett blad i lunden där en bit från, skakar om ett land de kom ifrån.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 300 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-06-17 03:11



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
...Närheten. Vackert!
2017-06-29

    ej medlem längre
Ett oändligt vackert stycke prosa! "Tystnaden när näktergalen sover" - jag tror inte att någon tystnad kan beskrivas mer poetiskt än just så.
2017-06-17

  jimmy johansson
Blicken flackar vagt in mellan raderna i detta stycke prosa av De Underjordiska.
Söker substans.
Irrar runt snett bakom den råa rubriken.
Finner frid.
Översätter "En Bit Från" till 1970-tals Rågsvedsitiska utan 08 dialekt.
Fnissar förläget.
Fiser fint.
Fryser.

2017-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg