Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

riNgning till vila

 

Barbjörkens vita lyser

böjda väntar knopptoppar mot mark

 

så väljer året andrum,

 

under det kyliga vindlar alla dessa rötter

pausar det som rör sig, det som strävar.

 

Vi har tänt alla ljusen, tusentals

kurar samman i skymning

 

därute vänder björnen sovande kropp åt ett annat håll

sol drar sig tillbaka och mörkret kommer

 

Barbjörkens vita lyser, isdroppar i hängen

 

denna vilan, denna vilan.

 




Fri vers av Yrre VIP
Läst 526 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-20 13:20



Bookmark and Share


  Anita Westin
Björnen som vänder sovande kropp åt ett annat håll. Den bilden gillar jag mycket. Skön vila i din text!
2014-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP