Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När tankarna snurrar som ett tombolahjul, kan man avreagera sig på olika sätt. Det här var mitt sätt.


Likblekheten

Att han är likblek måste bero.
På något, sa den beskäftige
För lite sol, påstod en äldre gentleman
i en passerande DKW av 1955 års modell

Lika död som Montezumas mormor,
kraxade fiskhandlaren Gamäng, som
gärna ville berätta mer för oss
om hennes goda kakaodryck

Ingen av poliserna i Midsomer löser
likblekhetens mysterium, utan klankar
ner på att vi börjat alltihop med Att
Vi beger oss till oraklet i Delfi

Den mycket nakna sanningen
serveras oss oförblommerat
Fåglars träck har vitmålat den likbleke
en sanning vi måste ta till oss




Fri vers (Fri form) av Göran Nyhman
Läst 205 gånger
Publicerad 2014-11-24 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Nyhman
Göran Nyhman