Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ristningar i forsen vid Glösa Älgrike. Foto: Ego


Gamla legender

När urgamla legender dör

tar alla samlade drömmar slut

Trenden tycks vara absolut

vilket mig sorgligt berör

 

När inga drömmar längre finns

har okunnigheten vunnit

betydelsen för evigt bortrunnit

Nuförtiden folk inte sägner minns

 

Lyckligtvis bevarade i mina minnen

Hörde berättelserna som ung man

De förts vidare till mina barn. Givet!

 

Vi vårdar dem ömt i våra sinnen

därför att du ingenstans dem köpa kan

Legenderna är våra biljetter till livet

 

© Kjell Åhsberg

 




Bunden vers (Sonett) av Kjell Åhsberg
Läst 470 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-24 21:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gamla sägner och traditioner borde nedtecknas och på så vis bevaras. Förr hade man muntliga traditioner som gick vidare från generation till generation, men nu har berättarkonsten glömts bort, ingen har tid.
Fint diktat om gamla minnen.
2014-11-27

  Ljusletaren
Mycket bra sagt *tack*
Låt oss prata om de döda så lever de också längre /kram
2014-11-25

    ej medlem längre
En helt fantastisk ( och sann) dikt!

Bokmärker!
2014-11-25

  Respons VIP
Intressanta tankar

2014-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg