Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Havsörn fångad med min pensel


Möte med havsörn

Oväder på gång

Dubbla regnbågar över land

Släpper på skoten då styrbords reling

plöjer den upprörda vattenytan

Då seglar den ståtligaste fågel jag dittills sett

med en vingbredd långt över två meter

i medvind rakt emot babords låring

 

Ser ut som den tänker anfalla

I sista stund stiger den brant

upp över vimpeln i masttoppen

Bråkdelen av en sekund skönjer jag

en ljusblixt i ena ögat

vid roten av en gul kraftig kroknäbb

 

Ett storslaget möte med fågelvärldens gigant

är över inom loppet av några sekunder

 

Händelsen lever kvar i mitt minne

Havsörnen finns förevigad på väggen hemma

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 142 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-11-25 22:11



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Wow för denna upplevelse!!!!
Fin målning och fint ordat/kram
2014-12-01

  Respons VIP
Fascinerande möte. Som extra plus finns en målad bild som ger extra perspektiv.
2014-11-26

  Chawa VIP
Fint skildrat detta möte och tillika vackert fångat på bild!
2014-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg