Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon som brast

 

Hon födde ett barn i bäcken och lade sig därefter till att sova, gammal och trött som hon var. Ja, hon födde ett barn i bäcken som blev boende bland grodblad och sothöns. Varje afton kom det till henne och hon kammade dess hår och sjöng de sånger för det, som hon nu kunde minnas.

Men det blev aldrig.

Hon visste inte om hon skulle sörja det eller vara lycklig. För där bodde varken det ena eller det andra i hennes bröst. Och trots detta. Trots detta sällsamma faktum, brast hon den natt, när månskäran hängde som vackrast i träden och barnets skratt kvillrade med grodornas.

Ja, hon brast och blev liggande.

Där fann barnet henne, samlade det mjuka vita i sin fåll och lade det till vila i snärjgräset.

Och det sägs att än i dag kan man höra barnets gråt, när månen skär genom trädens mjuka toppar.




Prosa (Fabel/Saga) av AgnesP
Läst 203 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-11-26 20:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert och sorgligt
2014-11-29

  Marita Ohlquist VIP
Stimulerar tanke, känsla och fantasi!
2014-11-28

  Stefan Albrektsson
Väldigt vackert! Legendartat, med alla de svarta stråken som krävs och slutets "detta är förklaringen till..." som varje legend måste ha (din är nog det vackraste jag läst). Mycket, mycket bra!!
2014-11-27

    Silverbjer
Så otroligt vackert och tilltagande.
Nymånen lämnar fotspår i denna fabel som skär igenom hjärtat.
2014-11-26

    Sefarge VIP
Som en sagoblandning av
"Det susar i säven"
"Alice i Underlandet"
Och ändå helt egen
Underskön Dikt
Utan marmelad.
Tack!
2014-11-26

    ej medlem längre
Men himmel så vackert. Lite mållös.

2014-11-26
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP