Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknat ackord

I dunklet av poesin
mörka tankar rusar
skriver små låtar
där ingen ton förtjusar

ett ackord har nu försvunnit
ur partiturets strama struktur
sänker glädjen till moll och intet
saknar så ett ackord i dur!

Försöker vissla låten
trots den sordin som finns
men det som nu saknas
är ju det enda man minns

Så letas då ett saknat ackord
i minnets sårade förgänglighet
söker högt, lågt och överallt
men glädjens förtränglighet

skänker ingen nåd









Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 186 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-29 19:20



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Jag försökte också leta,
Om jag ackordet kunde se
Men det enda jag hitta'
Det var ackordet VE!
2014-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter