Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Urklipp från ett fönster









Snart är vintern här och änderna ligger i rad längs kanalen nere i parken. Mörkrets tid är här. Vinden hårdare och kallare. Bara för ett litet tag sen stannade man till en stund och satte sej ner. Nu går man helst hem, stänger om sej och inväntar natten, brer några smörgåsar, ställer sej i fönstret och tittar på lyftkranarna som reser sej i skyn, ser hur allt växer, blir allt större och högre. och där ska vi alla få rum. Hitta någon att leva med. Och det flashar så över gatan. i ständig rörelse alltid på väg alltid en ny dag, en ny tid, framtiden. medan det snurrar runt sin egen axel, slutar aldrig snurra likt andetag ett helt liv, slutar aldrig andas. likt hjärtat som aldrig slutar slå, slår och slår ett helt liv. Ofattbart hur liv kan uppstå. ur ingenting. Skapelsen. Att få sluta sina ögonlock och sova en stund.






Prosa av Lars Gullberg
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-06 11:02



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Gott om tid och även då till reflektion över vardagens stund. Läst och
2017-10-07

  Goraxy 89 Orion VIP
Helt bra OCH liv kan paradoxalt nog uppstå ur ingenting! Hur går det till när konstnären börjar fylla en vit duk med former och färger? Inte på måfå utan efter en bild han skapat i sitt sinne (jag skriver inte huvud för jag vet inte eller vet jag att sinnet skaparen inte består av neutroner, protoner etc, utan är helt immateriell, men använder konstnärens färdigheter och hans verktyg, händer - Man har aldrig upptäckt att det ens skulle kunna finnas ett absolut INGENTING - Ett vakuum är aldrig absolut tomt om man också fått bort alla partiklar så finns där kvar laddade energifält som inte binds av fysikens lager utan är fristående och kanske medvetet kreativa. . .TACK !
2017-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg