Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syrsor av pärlor






Det är syrsorna som hörs utanför
syrsorna om kvällen

där på ängen
i fönstret

De spelar och glittrar som fladdrande dragspel
när dom lyfter sina kroppar upp och ned mellan grässtrån

lyfter sina pannor och skaver dom över ena månhalvan
låter smulorna från kristallglasen falla som ett ymnigt snöfall

och förvandla gatan till ett pärllandskap i kväll.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-04 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg