Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Översättning till svenska av dikt skriven december 2011


Tidig decembermorgon / Early december morning

 

Tidig decembermorgon

Andra advent

Kallt utomhus

Byig vind

Yrsnö

En liten stuga

uppe i fjällen

Snödrivor mot väggarna

Orörd vit dalgång

långt nedanför

En frusen snöskoter

leker kurragömma utanför

 

Varmt och mysigt inomhus

En stekpanna

på toppen av en glödgad

knubbig vedspis

Doft av bacon, bröd,

ångande hett kaffe

Två ljus är tända

En svart Newfoundland

under bordet

värmer mina fötter

Himmelskt

En riktig morgongåva

 

Dagsljuset jagar sakta

bort natten

Ӏr du redan uppe?

Du är hurtfrisk

på morgonen.”

Anns röst inifrån

sovsäckens mörker

”Godmorgon älskling!

Dags för frukost.”

Hunden lyfter på huvudet

när hon hör min röst

”Du är en ängel,

en galen ängel.”

”Tack, och i behov

av sällskap.

Ditt sällskap.”

 

-------------------------------------

 

Early december morning

Freezing cold outside

Gusty wind

Blurring snow

A small log cabin

up in the high mountains

Snowdrifts against the walls

Untouched white valley

way down below

A frozen snowcat

is playing hide and seek

 

Warm and cozy inside

A frying pan

on top of a glowing

potbellied stove

A smell of bacon, toasts

and steaming hot coffee

Two candles are lit

A black Newfoundland

under the table

is warming my feet

Almost heaven

A real morning gift

 

The daylight’s slowly chasing

the night away

“Are you already awake?

You’re bloody alert

in the morning.”

The voice of Ann

from inside a sleeping bag

“Good morning darling!

Time for breakfast.”

The dog lifts her head

when she hears my voice

“You´re an angel,

a crazy angel.”

“Thanks, and in need

of  company.

Your company.”

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-12-07 15:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack älskling för detta fina minne!
2014-12-07

  Respons VIP
Det låter som att livet inte kan bli så mycket bättre.
2014-12-07

  Nasruddin
Härligt hemmålt!
2014-12-07

  Chawa VIP
Stämningsfullt väcker du vintermorgonen med orden. Allt finns för att kropp och själ ska må bra: Värme, mat, själsfrid, sällskap och den underbara tillitsfulla kärleken.
Din engelska version kändes mer följsam och levande... Varmt tack för båda!
2014-12-07

    ej medlem längre
Så trevligt det låter med övernattning i en liten stuga i fjällvärlden....
2014-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg