Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lånad bild


Björnjakt

Ärlighet varar längst och sanning är en dygd

Björnen i öst tycks inte ha samma etiska kompass

Den förnekar som vanligt all kännedom

om aggressiva handlingar runt om i världen

 

Hur många lögner ryms i en sanning?

Är de överhuvudtaget försvarbara?

Det skär (!) i hjärtat när vita lögner

gömmer (blod)röda sanningar

 

Björnen har en ofantlig hunger på makt och länder

Förrätten, Krim, intogs med oregistrerade fordon

och uniformer i avsaknad av igenkänningstecken

Björnen nekade som vanligt all kännedom

 

Nu glufsar den i sig huvudrätten med samma beteende

Stridsropen i östra Ukraina skallar (översatt)

Put in! Put in your soul! For Vovka!

Vad som blir efterrätt kan vi bara gissa oss till

 

Törsten efter den åtråvärda måltiden kommer att

släckas i Östersjön med baltsmak i munnen

Baltsmak kan dock vända till saltsmak

för då har förhoppningsvis omvärlden vaknat

 

Björnen agerar irrationellt

Den borde gå i ide

 

© Kjell Åhsberg 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 198 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-12-08 16:28



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Måste bokmärka denna
utomordentliga och sanna
dikt om Björnen i öster.
Må hela världen vakna i
tid!!!
2014-12-09

  Chawa VIP
Ryser över utvecklingen och tankegångarna och förundras över författarens bildrika språk! Synnerligen klangfull text!
2014-12-09

    ej medlem längre
Så otäckt sant!
2014-12-08

    ej medlem längre
Vi har nog inte sett slutet än.... ja, vad efterrätten blir, det kan man kanske gissa...
Bra skrivet!
2014-12-08

  Respons VIP
Den här dikten hade bra klös i ramarna - om man säger så.
2014-12-08

    ej medlem längre
Bokmärker denna helt sanna text. Om bara andra, De med Makt kunde inse också? :(

Så Bra Skrivet!
2014-12-08

  Ljusletaren
Strålande bra skrivet om maktspelet /kram
2014-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg