Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av vårt samhälle


En förfärlig avveckling



Jag minns med största avsmak avregleringens tid

När vi skulle köpa och sälja vår trygghet!


Allt skulle bli så mycket bättre

Alla skulle vara vinnare


Jag minns med största avsmak avregleringens framfart

När flertalet lät sig förföras


Jag hatar att ha rätt i mina prognoser

Hatar att se hur vi misshandlar varandra



Ett samhälle som accepterar hopplösheten

Kommer aldrig höra samman


Så är det/ Amen




Övriga genrer av Carl Mikael Fäldt
Läst 164 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-12-08 17:38



Bookmark and Share


  Connie
Svensk politik av i dag är en orgie av galenskap!
2014-12-27

    Sefarge VIP
Avreglering av gemenskap!
Så kan man också se det.
Med Bolag som plockar
Russinen i kakan och
Stoppar dem i Luxemburg!


2014-12-08

  Johan Strömstedt
Det här blir mer en kommentar på din text. Avreglering kräver att något som varit reglerat upphör. Det innebär en större frihet under ansvar. Någon har en gång satt upp regler och stiftat lagar. Troligen regeringar under flera tidsepoker.
Jag gillar inte och har aldrig kunnat förlika mig med alla dessa pekpinnar. Frihet under ansvar ställer krav på oss som enskilda individer. Tyvärr har vi i många stycken inte klarat av det. Det här borde debatteras vidare i Forum!
2014-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Carl Mikael Fäldt
Carl Mikael Fäldt