Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick en fråga om vilken sorts hund vi har. Numera ska det skrivas hade. Chinook älskade att jobba, dra eller bära.


Chinook

Chinook vår lugna trofasta vän

har hastigt lämnat jordelivet

Undrar om vi möts igen?

Det i stjärnorna står skrivet

 

Hon var ledaren på tur i fjällen

en stor älskare av snö och vatten

Fotvärmare vid brasan på kvällen

vår plikttrogna vakt om natten

 

 

Cancern kom farande med rekordfart

halvägs in i hundårens glada vimmel

Hon tacklade av ganska snart

Nu är vår vän i hundarnas himmel

 

Chinook lämnar ett stort hål efter sig

som den trofasta Newfoundland hon var

Sorgen är mycket stor hos Ann och mig

Tack för de minnen vi dock har kvar!

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 201 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-08 22:58



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så vacker hon var *otroligt vacker* Hur gammal blev Chinook (vackert namn)?
Så fint du har ordat om denna fina trofasta vän till er båda. Tack för att jag fick läsa detta/ kram
2014-12-22

  Bo Himmelsbåge
Ett fint tecknat porträtt, av en kär och trofast vän! Säkert kommer ni att träffas igen, i Kärlekens
omfattande helhet...
2014-12-13

    ej medlem längre
Fint skrivet om den älskade vännen som så hastigt fick sluta sitt jordeliv.
2014-12-09

  Chawa VIP
Ett mycket vackert tecknat livsporträtt och fin hyllning till en älskad trofast vän och själ har du delat med dig av.
Chinook ler av tacksamhet och värme i sin himmel och kommer att titta till er lite då och då. Mycket fin hund!
2014-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg