Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fritt efter Man in Black, Johnny Cash


Mannen i jeans

Ni undrar varför jag alltid bär jeanskläder.

Varför ni aldrig ser mig iförd kavaj eller läder,

och varför min uppsyn är luggsliten blå.

Okej, det finns orsak till att jag klär mig så.

Jag klär mig enkelt för dem som har det svårt,

för dem som bor i fattigdom och lever hårt.

 

Det finns saker som ej är rättvisa i vår värld.

Saker som måste ändras är jag lärd.

Innan vi får ordning på dem är jag rädd

att ni aldrig kommer få se mig finklädd.

Okej, jag skulle gilla att klä upp mig,

och visa världen att allting är okej.

Det slitna blå ni på mig i framtiden kommer att finna.

Jag är mannen i jeans. Tills rättvisan får chans att vinna.

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 204 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-12-14 16:50



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Det finns inget skönare plagg än ett par slitna jeans. Klädd i jeans är jag avslappnad, signalerar jag min öppenhet, min "vanlighet", jag är mig själv.
Fin och tänkvärd text som jag tolkar "att mötas i all enkelhet och medmänsklighet"!
2014-12-14

    ej medlem längre
Jag hoppas vi får se en rättvisare värld som det är nu är det fruktansvärt. Men jag gillar dig i dina Blue Jeans!
2014-12-14

    ej medlem längre
Mycket fint att vara solidarisk med dem som har det svårt!
Bokmärkes!
2014-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg