Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordets makt

Ord

Ordets makt

Det är med ord man ger order
Bödeln tar ett steg
Verkställ!

Det var inte meningen...

Orkanens styrka räcker inte till
Ordets öde
Förakt. Vrede. Flöde.

Omvandling. Förändring. Kontroll.

Tankar som aldrig blir till ord.
Tankar som förgör.
Varför talar mörkret?
Vem har bjudit djävulen hit?

Det var inte meningen...

Människan hatar ordet.
Gud söker hjälp.
Impulsivt. Intuitivt. I realtid.
Frågor ligger begravna.
Hat som bara är tomma ord.

Kärleken väntar utanför

Det är med ord man förmedlar.
Det är med ord man tolkar.
Symboler som blir till ord.
Ord som används som vapen.
Flytande ord. Frätande ord.
Smärtan som talar.

Kärleken väntar utanför

Avbrott. Inbrott. Utbrott. Sammanbrott.

Genombrott!

Skönhet. Stillhet.

Oändligheten. Friheten. Känslan.

Allt det onda kan släppas ut med ord
Allt det goda kan fångas in med ord

Ord

Ordets makt

Möjlighet
Universum är för litet

Det är med ord man kan förlåta
Det är med ord man kan befria


Meningen med ordet, meningen med livet




Fri vers (Fri form) av Onomatoprofet VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-19 21:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP