Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förvirringens tidevarv

Vårt land
ett land i världen
söker sin identitet
hårt trängt av globaliseringen

Trängd av en statsmakt
som predikar att var och en
är sin egen lyckas smed

Trängd av kapitalismen
som får härja fritt
konsumtionen firar triumfer

Politikerna som söker en riktning

Vilsenheten förlamar
vissa längtar till svunna tider
som aldrig kommer tillbaka

I denna rörelse
finns det en viktig insikt
vi lever i samma värld
vi har samma arv att förvalta
oavsett boplats






Fri vers av AA VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-20 01:43



Bookmark and Share


  Åsa Njunjes
Sista stycket är underbart träffsäkert.
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

AA VIP